Despre noi

Cine suntem

Despre noi

Rețeaua de Solidaritate e o inițiativă transfrontalieră ce aduce împreună oameni buni – români din țară și din diaspora din zone civice, sociale, medicale. Oameni ce conștientizează vremurile, ce pot vedea și articula nevoile și care nu așteaptă “să se facă”. Oameni altruiști care știu să lucreze în echipă, știu să se susțină și știu să ajute.

Misiunea – Noastră

Rețeaua de solidaritate conectează experți români din domeniul medical, social și juridic. În vremuri de criza  facilitează transferul și schimbului de informații dintre medicii români din diaspora cu medicii din România. Informăm corect și responsabil opinia publică. Oferim ajutor și consiliere socio-juridică pentru românii în dificultate aflați în afara țării. Susținem inițiativele civice românești.

Pasiunea – noastră

Oamenii – pentru că ei sunt resursa cea mai prețioasă a fiecărei țări. Pentru asta, solidaritatea dintre noi, oriunde ne-am afla și mai  ales, solidaritatea cu cei mai vulnerabili dintre noi, ne va face să fim o forță. Suntem legați prin fire nevăzute și împreună îi vom reda României adevăratul său potențial.

Ce facem

Rețeaua de Solidaritate aduce laolaltă  medici, juriști, voluntari din spațiul civic și  își propune sa combată informațiile false, promovând informație verificată, din surse credibile și de interes public. De asemenea rețeaua îi unește pe cei care au nevoie de ajutor cu cei care îl pot oferi, indiferent de locul în care se afla derulează activități diverse, de la strangeri de fonduri pentru ajutorarea spitalelor românești cu materiale, la transfer de informație între medici români aflați pe teritoriul Europei și pana la consiliere psihologică sau organizarea unor rețele de ajutor pentru romanii din diaspora care se afla în situații limită în timpul acestei crize fără precedent.

Rețeaua de Solidaritate e o inițiativă transfrontalieră ce aduce împreună oameni buni – români din țară și din diaspora din zone civice, sociale, medicale. Oameni ce conștientizează vremurile, ce pot vedea și articula nevoile și care nu așteaptă “să se facă”. Oameni altruiști care știu să lucreze în echipă, știu să se susțină și știu să ajute. Totul pentru binele public.

INFORMĂM – Articolele pe care le publicăm sunt originale, scrise chiar de experții români din Rețeaua de Solidaritate – medici, juriști, sociologi. Aici puteți citi: 

  • Informații medicale la zi – articole de prevenire a populației și știri actuale și verificate despre epidemie. Printre noi sunt medici, epidemiologi, anesteziști și alte specializări care lucrează la spitale din Italia, Elveția, Germania, Austria, Franța 
  • Informații actualizate despre situația din România prin instituirea stării de urgență

CONSILIEM – Oferim sprijin pentru români din străinătate afectați direct de criza și ajunși în situații dificile: cei care au rămas pe străzi, și-au pierdut locurile de muncă prin închiderea firmelor unde lucrau și care sunt blocați în străinătate.

Oferim informații și sfaturi juridice pentru problemele pe piața muncii cu care se confruntă lucrătorii români– mecanisme instituționale în fiecare țară prin care se atenuează efectele economice.

AJUTĂM –  donații direcționate către spitalele și centrele de carantină din România.

Suntem în legătură directă cu mai multe inițiative civice și asociații din țară și din diaspora, care s-au mobilizat și oferă ajutor concret sistemului medical, prin achiziții de echipamente și consumabile, materiale igienico-sanitare, dar și cu voluntari din centrele de carantină sau implicați în suportul persoanelor izolate la domiciliu. Adunăm voluntari și organizăm rețele locale de ajutor pentru românii din diaspora care se află în situații limită în timpul acestei crize fără precedent.

Diseminăm informație curată, verificată și captăm probleme din zona socială (de exemplu români din diaspora aflați în dificultate), civică (grupuri de voluntari care în vreme de criza se lupta sa aprovizioneze spitale, centre de carantina, sa susțină medicii) și medicală – informații, expertiză, susținere pentru medici și spitale acasă, în România.

Echipa Rețeaua de Solidaritate

Stelian Pavalache
Alina Jurcoane
Catalin Constantinescu
Gabriela Mirescu Gruber
Roxana Fediuc
Andrei V. Tătar
Mihaela Sava
Sorin Popescu
Ioana Alexandra Blaga
Andreea Mitrofan
Georgian Nedelcu
Dana Hering
Raluca Bercea
Roxana Sonea
Florentina Harko
Ionuț Gavăt
Tudor Toma
Doris Lupu
Adrian Socol
Maxim Untesco
Ioana Ciongariu

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist